Wie ben ik?

Professionele achtergrond

Mijn naam is Reineke Wiegman. Ik ben GZ-psycholoog en psychotherapeut, voor beiden BIG geregistreerd, met als specialisatie  kinderen en jongeren 8-23 jaar. Tevens ben ik geregistreerd als cognitief gedragstherapeut bij de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie. Ik heb ruim 20 jaar ervaring in zowel speciaal onderwijs als de kinder- en jeugdpsychiatrie, ook met kinderen/jongeren met (licht) verstandelijke beperkingen. Mijn eigen praktijk heb ik sinds eind 2012. Mijn werkwijze is integratief. Dat wil zeggen dat ik behandelingen uit verschillende therapeutische kaders toe kan passen en combineren. Dit betreft ondermeer  cognitieve gedragstherapie, schematherapie, EMDR, en systeemtherapie.

Als psychotherapeut/GZ-psycholoog ben ik lid van verschillende beroepsverenigingen, namelijk de vereniging voor kinder- en jeugd psychotherapie (VKJP), de vereniging voor cognitieve gedragstherapie (VGCT), de vereniging EMDR Nederland (VEN), en de landelijke vereniging voor vrijgevestigde psychologen en psych0therapeuten (LVVP). Als lid van deze beroepsverenigingen ben ik verplicht om aan verschillende kwaliteitseisen te voldoen.  Via de link ‘ registraties’ , onderaan deze website, vindt u een compleet overzicht van mijn registraties.

Persoonlijke tint

Ik ben geboren in 1964, getrouwd en moeder van twee jong volwassen zoons. Ik probeer laagdrempelig te zijn en zowel kinderen, jongeren als ouders snel op hun gemak te stellen zodat er een goede behandelrelatie kan ontstaan. Daarmee wordt therapie sneller effectief. Therapie werkt alleen als  er een zekere ‘klik’  is tussen therapeut en cliënt. Indien blijkt dat die ‘klik’ er niet is hoop ik dat een cliënt dat tijdig aan durft te geven. Dan zal ik zonder enige probleem doorverwijzen naar een andere therapeut.